fredag 7 mars 2014

Average is beautiful

 Redaktör: Jessica Andersson


Ätstörningar ökar. Ätstörningar går ner i åldrarna. Fler och fler har ångest över sina kroppar, mat, träning eller all vikthets som cirkulerar i dagens samhälle. Vad detta beror på finns det många tankar om, men en del handlar nog om samhällets skeva kroppsideal. Dagens unga och många vuxna kämpar för att leva upp till ett ideal som inte är rimligt, sunt eller bra.

Vi på SHEDO vill gärna uppmärksamma designern Nickolay Lamm som bestämde sig för att kämpa för att skapa ett bättre kroppsideal. Idag möts många barn av dockor redan i tidig ålder och Barbie som har funnits med i många generationer bidrar inte till ett sundare kroppsideal. Nickolay Lamm ville ändra på det här och har nu skapat "Average Barbie" - en docka som har kroppsproportioner som speglar en genomsnittlig kvinna på 19 år i USA. En kroppsform som både är mer realistisk och sund.

Vi säger tummen upp till Nickolay Lamm för det här fantastiska projektet och självklart hoppas man på att få se fler liknande projekt i framtiden - allt för att kämpa för ett friare samhälle med sundare kroppsideal.

Inga kommentarer: