måndag 2 december 2013

Ställ en fråga!

Skribent: Johanna Hildingsson
 Tema: Ställ en fråga!
 Redaktör: Johanna Hildingsson


Fick förslag på ett lite annorlunda upplägg till bloggen som jag tänkte testa den här veckan. Jag ställer en kort fråga till er där ni kan svara ja eller nej, eller mera utförligt om ni vill. Ni kan också ställa en fråga som ni skulle vilja fråga de andra läsarna om. Eller både och!

När jag fick förslaget fick jag även förslag på en fråga jag tänkte börja med. Tyckte den passade bra då den berör ett ämne som är ganska aktuellt just nu, nämligen bortträngda minnen.

I boken Mannen som slutade ljuga om den före detta dömde seriemördaren Thomas Quick säger Quick att hans terapeut framkallade bortträngda minnen som inte fanns. Tror du att man kan förtränga sådant som är hemskt utan att ha en enda känsla kring att något hänt? (varför/varför inte?)

Skicka en kommentar eller ett mail till blogg@shedo.se och berätta vad du tror, eller ställ en fråga!

1 kommentar:

På gränsen sa...

:)
Förslaget att redaktören ställer en fråga till läsarna, skulle vara lättare att delta i, om den var utformad som en enkät med klickbara alternativ direkt på sidan. Lätt att tycka till, kul att se vad andra tror, och vad de flesta tror. Till veckans fråga kunde alltså alternativen vara a) nej, jag tror hemska minnen etsar sig fast b) jag tror det går att förtränga och att det är en funktion för att orka leva och slippa tänka -mfl, kanske tre alternativ till.

Andra förslaget skulle också vara lättare att ta till sig med en annan layout. Dvs, du som är redaktör kan börja att ställa en fråga. genom att kunna svara på frågan direkt på bloggen, i ett fönster eller liknande, utan att skicka ett mejl går det fortare och kommentaren syns direkt. Den som svarar har då rätt att ställa nästa fråga. Den tekniska funktionen måste vara så, att bara den som svarat, kan skriva en ny fråga på sidan.
Den här typen av stafett, gör det snabbt, lätt och kul att medverka och väcker kanske både ytliga och djupare frågor hos läsarna! /Johanna R