måndag 21 oktober 2013

Tema: Anhörig.

Skribent: Johanna Hildingsson
 Tema: Anhörig
 Redaktör: Johanna Hildingsson


I mitt arbete har jag fått träffa föräldrar till barn och ungdomar med psykisk ohälsa och fått höra deras berättelser. Jag har fått en inblick i hur det är att stå bredvid någon som mår dåligt, fått höra om ovissheten, rädslan och förtvivlan. Men jag har även fått höra det positiva som kommit ur allt det negativa. Eftersom jag själv haft psykisk ohälsa i olika former har jag även sett mina närmsta kämpa för mig, men aldrig riktigt fått förklarat för mig hur det är. Nu förstår jag mer vilken kamp det är att stå bredvid och inte veta vad man kan göra för att hjälpa.

Är du förälder, syskon, barn eller vän till någon med psykisk ohälsa? Hur var det för dig att stå bredvid? Vad gjorde du för att stötta? Hur känns det?

Är du själv drabbad av psykisk ohälsa? Passa på att skriv något om någon närstående som du vill tacka eller berätta något om. Vad gjorde de för att stötta dig?

Berätta något om dina närstående! Mailen är som vanligt blogg@shedo.se.

Varma hälsningar
Johanna

1 kommentar:

Ann-Ki sa...

Jag fick tips om att ni finns genom min dotters boendestöd och hon tror att jag både kan känna gemenskap och att tillföra mina erfarenheter här. Jag börjar med att följa bloggen och känner mig för hur det känns. Jag är även med som skribent på en gruppblogg, en blogg för psykiskt utsatta och även anhöriga. Att vara delaktig på den bloggen har givit mig mycket styrka och även en inblick i hur andra drabbade känner och tänker och kunskap kan man aldrig få för mycket av. Men detta känns nytt och jag vet inte riktigt än hur denna bloggen fungerar. Men jag finner väl lösningarna, för jag finner detta intressant.