måndag 10 oktober 2011

Att tillåta sig att drömma

Skribent: Emelie Jonsson
 Tema: Att tillåta sig att drömma
Redaktör: Emelie Jonsson

Jag tror det är viktigt att ha mål och drömmar för att komma framåt. För att vilja fortsätta kämpa.
Att ha små del mål, som t ex. "vad kan jag göra när jag mår bättre?"  "vad vill jag göra?" "har jag någon långsiktig dröm?"

Så denna veckan vill ja ha in tips och tankar. Vad drömmer du om? Det behöver inte vara något som man är säker på att det ska gå att fullfölja. Jag tycker bara det är viktigt att kunna drömma. Så varför inte drömma sig bort om att rädda världen? Eller för att göra det mer realistiskt, varför inte ge en hjälpande hand till ett fattigt land? åka som volontär?

Ja det finns nog mycket drömmar hos oss. Att vilja förändra, att vilja göra något. Att komma framåt.

Detta temat kanske låter lite luddigt. Dels i skrivandets stund är jag trött och febrig så jag får ursäkta för mina ordval och kanske att meningar och uppbyggnad av texten är väldigt luddigt.


dagdrömmar.
foto:weheartit.com

Men det jag vill komma fram till är att jag denna veckan ska fokusera på vad man vill göra med framtiden. Vad vill jag göra när jag är frisk?

För mig är det en liten morot att ha en dröm som jag vill uppfylla. Det är en motivation för att fortsätta kampen mot ett friskt liv.

Har ni några tankar kring drömmar och framtiden?  Ingen dröm är knasig, eller "för mycket". Det är det som är bra med drömmar. Det behöver inte vara realistiskt. Det behöver inte uppfyllas. Det viktiga är bara att berika sin fantasi och gnistan till att leva.

maila gärna in era texter till shedo.blogg@gmail.com

Inga kommentarer: