måndag 30 maj 2011

Shedo-träffar

Skribent: Emelie Jonsson
 Tema: Det som får oss att le för ett ögonblick eller två
 Redaktör: Emelie Jonsson

Att vara medlem i shedo och aktiv på forumet bland annat har sina fördelar. Man kan skriva med personer som upplevt likasinnade saker, som har på ett ungefär samma problem som en själv och som faktiskt förstår mer än vad någon annan som inte varit i samma situation. Man känner sig inte lika ensam om sina problem och man kan peppa varandra till ett bättre liv. För det finns solskenshistorier med personer som faktiskt kommit ur sina sjukdomar och destruktiva beteenden.

Sommaren 2009 var jag på min första träff med shedo. Jag var riktigt nervös, för jag hade aldrig träffat någon av medlemarna tidigare - bara skrivit med de flesta av personerna på forumet så det var ju klart att man var nervös över att komma dit. Jag tänkte flera gånger på tåget ner till Göteborg att jag skulle hoppa av och åka tillbaka för vad hade jag där att göra? Alla känner säkert alla redan och jag kommer stå där som ett fån.

Men jag tog mig faktiskt i kragen, ryckte upp mig och fortsatte min resa. Och när jag klev av tåget och sen träffade shedo-folket så klickade det med en gång. Det kändes som man redan kände varandra, och på ett sätt så gjorde vi ju faktiskt det. Vi hade läst varandras historier, peppat varandra genom forumet osv.

Den helgen i juli, 2009 blev det många skratt och mycket leenden. Man kunde vara sig själv, och det gjorde ingenting om man mådde dåligt och kanske kände sig ledsen för stunden för det var ingen där som dömde en. Alla visste ju hur det var, och man peppade bara varandra och försökte att distrahera tankarna och umgås.





Vi spelade mycket spel och pratade. Och lärde känna varandra helt enkelt.
Jag är så glad att jag blev medlem i shedo och att jag faktiskt vågade åka på träffen & jag fortsatte sen att faktiskt åka på sommarträffen året där på - för jag har träffat många fina vänner som jag längtar efter att få träffa igen.


Att tänka tillbaka på dessa träffar får mig att le. Träffa människor som bryr sig och som vet hur det är att kämpa i motvind.

3 kommentarer:

Hanna sa...

Twister!

Fint inlägg! Jag är glad över att du inte vände hem så att jag fick träffa dig :)

Leah sa...

hur blir man medlem i SHEDO?
vad kostar det och vad innebär medlemskapet?

Föreningen SHEDO sa...

Leah: gå in på shedo.org och klicka dig vidare till "stöd oss" och sen vidare till medlemskap. Det kostar 50 kr om året och medlemsskapet innebär att du stödjer shedos verksamhet och vad organisationen står för. Mer information hittar du på shedo.org :)