fredag 1 april 2011

Att utvecklas i tuffa tider

Skribent: Hanna Pålsson
Tema: Utveckling
Redaktör: Linda Adolfsson

Alla utvecklas på olika vis, men man utvecklas alltid varje dag. Senare i livet kanske man har lärt sig "allt". Kommer man aldrig någonsin lära sig? En mycket bra fråga som jag ställt till mig själv många gånger.

Jag utvecklades som mest när jag bodde utan mina föräldrar och bodde helt sjäv i min älsklings hus i skogen mitt i ingenstans. Det halvåret var lärorikt specifikt under vintern. Det var en kall vinter och inne i huset var det ofta lika kallt som ute om man inte eldade. Så på morgonen innan jag kunde åka till skolan var jag tvungen att elda 1-2 gånger för att det skulle vara varmt när jag kom hem. Så det var tidiga mornar som jag gick upp för att elda. 

Även när man mår som sämst kan man lära sig saker. Jag föll ner i en depression förra februari, gick på depressionsmedicin. De personer som var viktiga i min utveckling då var min pojkvän som bodde i Basel och hans mamma. Bara de fanns runt mig känndes allt tryggt. Livet är inte lätt. Inte heller viljan att lära sig något nytt när man är så ledsen i själen, som man ofta är när man är deprimerad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Att ha viktiga personer i livet är viktigt.Glöm inte de