fredag 19 mars 2010

En i gänget

Skribent: Liv Högmark
Tema: En upplevelse jag önskar alla
Redaktör: Therese BjörckJag önskar att alla kunde få uppleva det underbara i att upptäcka att man är mitt bland folk, och faktiskt har roligt!

När jag var sjuk hade jag även social fobi och att vara bland människor var då en av de mest energikrävande saker jag kunde göra. Bara att gå till affären var hemskt; jag upplevde att alla kollade på mig, att jag var alltings centrum och att allt jag gjorde var helt fel. Varje gång jag var i sociala sammanhang (även om det var bland vänner) så gick all min energi åt till att klara av att vara där.

Nu, när jag mår bättre, kan jag ibland stanna upp och upptäcka frånvaron av rädsla! Det är en fantastisk känsla att kunna stå bland klasskamraterna (som inte vet om min bakgrund) och skämta och skratta och bara vara. Att i ett sånt läge kunna stanna upp, se sig själv utifrån och känna glädje istället för rädsla och ångest är en upplevelse jag önskar alla!

Foto: www.gettyimages.se

1 kommentar:

Thérèse sa...

Åh, jag känner så väl igen mej. Det är en vacker och fin känsla, det lägger sej lite som bomull runt hjärtat när jag då och då stannar upp, ser mej omkring och slänger ett öga bakåt - så mycket har hänt. Det är vackert.