måndag 12 oktober 2009

Tema: Det här ger oss kraft

Skribent: Lisa Isaksson

Den här veckan kommer några av oss redaktörer dela med oss av en del av våra inspirationskällor.

I choose to feel good about myself each day.
Every morning I remind myself that I can make a choice to feel good.
Citat: Louise L Hay, fotografi: Lisa Isaksson


Jag arbetar, och har arbetat, mycket med affirmationer och positivt tänkande. Det som från början kändes fånigt och som något jag inte trodde på har blivit något helt annat: en livsstil. När jag slutade blockera mina tankar med "det kommer ändå inte att fungera" och öppnade mitt sinne för förändring, så kunde jag bryta mina negativa tankemönster och åstadkomma en enorm förändring.

Jag väljer att tänka positiva tankar och att i varje negativ tanke bryta och vända den. Även om jag har en dålig dag kan jag välja att göra den mindre dålig genom att bryta de negativa och destruktiva tankemönstren. För när allt kommer omkring skapar jag min egen tillvaro.

Källor till affirmationer och positiva tankar:
Louise L Hays böcker, affirmationskort.
Kreativ insikts produkter och nyhetsbrev.
The Secret - en bok och film om något som egentligen inte är någon hemlighet alls. Vi har alla makten att skapa våra liv så som vi vill ha dem.
Att välja glädje - Kay Pollaks bok som, när jag väl öppnade mig för budskapet, varit en stor källa till förändring och glädje.

1 kommentar:

Thérèse sa...

Man kan verkligen göra mycket med "bara" ren tankekraft. Att vända minus till plus, svart till vitt, destruktivt till konstruktivt ... Egentligen handlar det ju bara om vilket perspektiv man väljer, ingenting i livet har bara en sida. Jag har själv aldrig kunna hålla fast vid affirmationer i dess "klassiska" tappning, men jobbar å andra sidan aktivt på just vändningarna. Ifrågasätta mina tankar när det negativa kryper fram. Tack för att du påminner mej :-)