tisdag 30 juni 2009

Att bli vuxen, del 1

Skribent: Pia Ejeklint
Tema: Att bli vuxen
Redaktör: Margareta

Ett kliv ut ur barndom och ungdom. Ett steg in i någonting nytt, kanske lite skrämmande men förmodligen helt ofarligt. Kanske spännande och på alla sätt och vis ett äventyr för vem det än handlar om. Ett steg ur någonting som varit, ett kliv in i det som kommer att bli.

Och man kan undra vart gränsen för vuxen går för så vitt jag vet så finns det ingen direkt ålder där vuxengränsen går. En del anser att man är vuxen när man fyller 18 eftersom att man då faktiskt blir myndig och får göra i stort sett allt (utom att köpa alkohol på systemet då). Andra tycker att 20 år verkar vara en bra vuxenålder men egentligen, vem säger att man är vuxen bara för att man passerat 40? Jag hör nog till den grupp som inte riktigt vill mäta vuxenhet i ålder utan kanske snarare se individuellt på mognad och tillväxt.

Blir man vuxen när man slutar gymnasiet? När man flyttar hemifrån och betalar sina första räkningar kanske? Eller blir man vuxen när man sakta men säkert hittar sig själv, när man tar det där klivet ut ur barndom och ungdom? Vuxna ska vi bli allihopa, oavsett vart gränsen går.

Ett stort kliv ska tas, det är upp till var och en om man väljer att smyga eller hoppa över gränsen (om det nu ens finns en gräns).

Inga kommentarer: