lördag 9 november 2013

Till mitt 16-åriga jag

Skribent: Jessica Ahlbom
Tema: Brevet till mig själv
Redaktör: Jessica Ahlbom

Hej Jessica. 
Nu är du 16 år, och förmodligen befinner du dig just nu på botten. Allt känns bara mörkt, och du är övertygad om att det inte finns någon utväg eller möjlighet till förbättring. Just nu är du nog som sjukast och mår absolut värst. Jag vet att du inte orkar göra någonting, träffa någon eller ens prata med någon. Jag vet att det är jobbigt.
Jag vet också att det kommer bli bättre. Även om det känns omöjligt just nu, så kommer du kommer tillbaka på banan igen. Du kommer behöva ge upp det du älskar mest av allt, simningen, men du kommer att hitta tillbaka. Du kommer träffa en fantastisk psykolog som kommer hjälpa dig att komma in på en behandling som hjälper. Där kommer du träffa fantastiska människor, både behandlare och patienter. Du kommer ta studenten, även om det känns omöjligt. Du kommer få ett jobb där du har fantastiska kollegor. Du kommer till och med att börja läsa på högskola. Vem hade kunnat ana det, nu när du är 16 år och allt känns omöjligt?
Det jag vill säga dig Jessica är det här, ge inte upp! Om du bara visste alla fantastiska saker som väntar dig i framtiden, skulle du inte ens tänka tanken på att ge upp. Du kommer klara det, och du kommer använda dina kunskaper för att hjälpa andra. Det kommer att vara tungt och det kommer att vara jobbigt. Du kommer skrika, gråta, hata dina föräldrar och bråka med fler människor än du kommer att kunna hålla koll på. Men det kommer i slutändan att vara värt det. Dina vänner kommer aldrig att lämna dig, oavsett vad du tror och hur många gånger ni bråkar. Du kommer älska dina föräldrar och vara tacksam för allt de har gjort för dig. Du kommer älska dina vänner och dina nära mer och mer, ju friskare du blir. Ju mer de hjälper dig, desto närmare kommer ni att komma varandra. Du kommer att springa upp för den otroligt jobbiga uppförsbacken som det är att bli frisk igen. Du kommer att ramla omkull fler gånger än du orkar räkna och hålla koll på. Men du kommer alltid att resa dig, och i slutändan kommer du att ha besegrat den. Du kommer stå på toppen, starkare än någonsin tidigare.
Ge inte upp tjejen. Du är starkare än du tror, och du klarar av mer än vad du anar. Framtiden är ljus, och det kommer bli så mycket bättre. I slutändan kommer det att vara värt det. Ta hand om dig
Varma kramar
Jessica, 21 år

Inga kommentarer: