måndag 1 oktober 2012

Självskadebeteende - Attityder

Skribent: Johanna Hildingsson
 Tema: Självskadebeteende - Attityder
 Redaktör: Johanna Hildingsson


Den senaste tiden har det florerat mycket på internet om självskadebeteende och framför allt fördomar och attityder mot orsakerna till att någon självskadar. Om du har/har haft ett självskadebeteende har du säkert råkat ut för många olika reaktioner. Ibland går det att ignorera dessa åsikter, reaktioner och tankar om självskadebeteende, men ibland tar man åt sig. Och det kan såra, göra en irriterad och arg. Och trött. Trött på att människor har sådana bestämda åsikter om vad det innebär att ha ett självskadebeteende. Det är vad jag är just nu, trött och irriterad på att människor bubblar ur sig massa oriktiga tankar om detta. Själv har jag vart med om mycket på grund av att mitt självskadebeteende gett mig ärr på kroppen. Men det tänker jag prata om i kommande inlägg.

Nu vill jag veta vad du har råkat ut för. Har folk sagt något till dig? Missuppfattat vad ett självskadebeteende innebär? Stirrat? Kommit med konstiga kommentarer och åsikter? Bemött dig på ett annorlunda sätt? Blivit behandlad konstigt?

Eller känner du någon med självskadebeteende och kan berätta utifrån ditt perspektiv om vad du tyckte och tänkte när du fick reda på att personen självskadade? Har du inte träffat på någon med självskadebeteende och har en bild framför dig om vad det innebär?

Du kan absolut vara anonym. Skriv och berätta om dina tankar och erfarenheter kring fördomar och attityder kring självskadebeteende. Du skriver till blogg@shedo.org (Ny mailadress!)

Inga kommentarer: