lördag 17 mars 2012

Gretchen Rubins "The Happiness Project"

Skribent: Linda Nihlén
 Tema: Glädje 
Redaktör: Linda Nihlén
happiness-project.jpg
Gretchen Rubin är kvinnan bakom boken "The Happiness Project". Hon har delat med sig av några tips på sin blogg om hur man blir gladare. 
Vid första anblicken av hennes tips tyckte jag att de var lite fåniga, men ju mer jag funderade desto bättre blev dem. Så här kommer en sammanfattning översatt till svenska. Bild: http://breastcancerbydrruddy.com/


Kroppen
Energi
Energi är en förutsättning för glädje. Du behöver 7-9 timmars sömn varje natt. Rör på dig en liten stund varje dag, en tio minuters snabb promenad räcker. Om du varken har sovit eller hinner träna - hoppa upp och ner en stund, det hjälper.
Lugn
Är det ordning runt omkring dig så är det lättare att ha ordning inuti. Det löser inte dina problem men det gör det en hel del lättare att få översikt. Om något tar mindre än en minut att göra (svara på ett mail, plocka undan en kaffekopp, stäng en skåplucka) så gör det direkt. Om du bara har tid eller energi att göra en sak för ordningen så bädda sängen, det går snabbt och gör mycket för ett rum.
Försök att lära känna din kropp och ge den tillfredsställelse - goda lukter och smaker, fina upplevelser. Ta hand om din kropp. Om du är lite hungrig så är något litet, är du småtrött ta en powernap, fryser du en aning så ta på dig en tröja.

Sinnet
Självkännedom
Lär känna dig själv. Ta reda på vad som gör dig glad, stressad och lugn. Tro inte att du måste må bra av något för att andra gör det. Skriv ner vad du tycker om och gör det ofta.
Hitta goda förebilder
Leta efter människor, verkliga eller påhittade, som är som du vill vara. Titta på deras beteenden, fundera på hur de skulle handla om de levde ditt liv.
Ta dig tid
Har du för mycket att göra för att vara glad? Bestäm dig för att bara fylla ditt liv med saker som gör dig glad - då har du inte tid med något annat.

Vad tror ni? Kanske värt att fundera lite på. Nu sitter tipsen på kylen i mitt kollektiv och mina medboende tycks uppskatta dem. Hoppas att ni också gör det!

Ljus Linda

Inga kommentarer: