torsdag 1 december 2011

Skratta och skratta

Skribent: Karin Carlsson
Tema: Kloka Ord
Redaktör: Karin Carlsson
Skratta och Skratta

I vilket vi lär oss att skratta och skratta
Plötsligt började Christoffer Robin skratta...
och han skrattade... och han skrattade...
och han skrattade...
Nalle Puh

Alla barn har mycket nära till skratt och de skrattar lättare är vi vuxna. Barn kan skratta högt, mycket högt och de mår också mycket gott av det. Men hur ofta gör vi vuxna det? Skrattar så andra hör det tydligt och märker det. För när vi skrattar så mår vi också mycket gott.

Det stämmer på många plan att, ett gott skratt förlänger livet. Att skratta minskar stress och påskyndar läkning både psykiskt och fysiskt. När vi skrattar frigörs må bra ämnen i hjärnan som gör att vi mår bra och känner harmoni. Skratt påverkar oss människor och ger oss ett långt liv.

För att man ska kunna dra nytta av skratt och ge kroppen doser av mår bra kemikalier, behöver man hela tiden leta aktivt efter saker som man kan skratta åt, för många gånger är det svårt att hitta saker att skratta åt i vardagslivet. Du kanske hittar dina dagliga skratt genom att ringa en vän, ta en fika med goda vänner eller kanske sätta på ditt skratt tv program.

Men man kan också skratt åt när saker och ting går fel, eller inte blir som slutresultatet, just för att man ska påminna sig själv om att det finns positiva och komiska synsätt i allt som sker. Man kan också varje dag le i tysthet åt det som i vanliga fall kanske skulle reta upp dig tex åt köer, trafikköer, otrevliga butiksbiträden, för ett leende i mindre roliga situationer kan göra att skrattet är närmare än man tror.
- Det jag menar är att vi måste öva oss i att skratta!

Med värme och kärlek
Karin

Inga kommentarer: