söndag 5 december 2010

En efterlängtad lillebror

Skribent: Kajsa Andersson
Tema: Lyckliga stunder
Redaktör: Kajsa Andersson

Jag har många lyckliga minnen från mitt 20-åriga liv men jag vet också vilket av dessa som utgör den absolut lyckligaste stunden i mitt liv: den 18 oktober 2000, då min lillebror föddes. Jag hade tidigare varit ett ensambarn som alltid drömt om att få ett syskon, jag hade tjatat och gnatat i flera år. En fredagkväll satt jag, min mamma och min pappa vid köksbordet och åt middag och plötsligt berättade de hemligheten - att jag skulle få ett syskon. Jag minns så väl hur dom berättade, hur jag tänkte och kände minns jag dock inte, jag var förmodligen i lite av ett chocktillstånd. Hur som helst gick jag och väntade och längtade i flera månader. Under den sista tiden brukade mamma alltid komma och möta mig när jag gick hem från skolan, hon stod alltid uppe på en backe och varje dag hoppades jag innerligt att hon inte skulle stå där - att mitt efterlängtade syskon äntligen skulle ha anlänt till världen. Dagen kom så plötsligt, det var en onsdag eftermiddag och mormor mötte mig vid backen och vi gick hem till henne och åt mellanmål. Efter ett tag ringde telefonen och det var mamma, hon och mormor bytte några ord och sen tog jag emot telefonluren. Jag minns att mamma sa att jag hade fått ett syskon och jag frågade ivrigt om jag fick gissa om det var en flicka eller en pojke. Jag vet inte hur, men på något sätt kände jag det på mig, min magkänsla sa något... Jag sa "en lillebror..?" och mamma svarade ja. Vi bestämde att jag skulle få komma upp till bb och träffa min lillebror redan samma kväll. Det var sent och egentligen skulle jag ha gått och lagt mig vid den tidpunkt då pappa kom och hämtade mig hos mormor och vi åkte upp till bb. Jag minns så väl det där fantastiska ögonblicket då jag såg min älskade vackra lillebror för första gången - hur hjärtat gjorde frivolter och hur jag nästan tappade andan. Det har idag gått drygt tio år sedan den där dagen som var den absolut lyckligaste i mitt liv och jag och min lillebror har många minnen tillsammans och fler ska det bli. Min lillebror är det absolut bästa jag har, jag skulle offra allt för hans skull, göra allt för honom, jag älskar honom av hela mitt hjärta och ingen annan har någonsin betytt så mycket för mig som han gör.

2 kommentarer:

Linda sa...

åh! sitter här med tårar i ögonen. så fint skrivet. och jag håller ju med. jag fick två på en gång jag! tvillingar! och jag älskar dem så innerligt. har skrivit om dem här någon gång tidigare. de är mitt allt.

Anonym sa...

åh! även jag sitter här med tårar i ögonen, så fint skrivet. Jag vet att det bästa han har! är en storasyster, som betyder ALLT för honom. Va rädda om varandra!
/Mamma