fredag 1 oktober 2010

Tag chansen - gör en insats för SHEDO!

Det har nu gått två år sedan föreningen SHEDO startade. Tiden går i en rasande fart och i februari är det dags igen för det årliga årsmötet. Därför söker valberedningen personer som är intresserade av att arbeta för SHEDO under det kommande verksamhetsåret.

Vem kan man nominera? Valbar till styrelsen är varje medlem i SHEDO.

Jag tycker att jag själv skulle passa i styrelsen, kan jag nominera mig själv? Självklart!

Vad innebär det att sitta i SHEDOs styrelse? Styrelsen gör i stort sett allt administrativt arbete kring föreningen och har övergripande ansvar för verksamheten och för att ta hand om medlemmarnas intressen. Som styrelseledamot har man stora möjligheter att forma SHEDOs framtida arbete, men man får räkna med att lägga ner en hel del tid och engagemang. Ungefär en gång i månaden träffas styrelsen, och är ledamöterna utspridda i landet får man vara beredd på att resa. Däremellan sköts arbetet främst via internet. Alla personer väljs på ett år.

Vilka poster kan man nominera till? Du kan nominera till ledamotsposterna i styrelsen och till posten som ordförande. Personen bör vara väl insatt i föreningens arbete och beredd att lägga ner en hel del tid och engagemang för verksamheten. SHEDO behöver också en revisor som kollar att styrelsen sköter ekonomin, och så förstås en valberedning även nästa år.

Jag vill nominera! Hur gör jag? Skicka ett mail till valberedning@shedo.org och ange namn och kontaktuppgifter till den person du vill nominera. Ange om du vill nominera till en speciell post. Samma person kan kandidera till alla poster, men inte väljas till revisor eller valberedning och jämte detta sitta i styrelsen. Om du vill får du gärna skicka med en kort motivering när du nominerar.

Vill du själv kandidera är det bra om du i din ansökan har med följande:

Vem är du, vad du gör, styrkor/svagheter, varför du vill jobba för SHEDO Har du kunskaper i juridik, sjukvård eller föreningsarbete? (meriterande) Andra kunskaper eller kontakter som du tror kan vara föreningen till nytta? Det finns inget krav på egen erfarenhet av självskadebeteende eller ätstörningar, tvärtom
önskar vi en styrelse med olika bakgrunder och vi ser gärna att personer som arbetar med självskadebeteende/ätstörningar eller anhöriga kandiderar.

Jaha, och vad händer sedan, då? Valberedningen kommer att välja ut ett antal kandidater som verkar särskilt lämpade och presentera dessa på årsmötet i samband med det slutliga valet. Årsmötet äger rum i februari och senast den 9 januari 2011 behöver vi ha nomineringarna skickade till valberedning@shedo.org
En skriftlig ansökan är inte en förutsättning för att bli vald, och det är möjligt att nominera kandidater ända fram tills valet äger rum. Men förmodligen har man större chans att bli vald om årsmötesdeltagarna i förväg vet vem man är och kan fundera över sitt val.

Jag har en fråga... Maila valberedning@shedo.org så svarar vi så fort vi kan!

Med värme
SHEDOs valberedning
Anna, Helena & Liv

Inga kommentarer: