måndag 22 mars 2010

Att våga vara i förvirringen


Tema: Att våga vara i förvirringen
Skribent och redaktör: Lisa Isaksson

Förvirring. Ett tillstånd utan svar, utan vetande. Ett tillfälle av väntan, osäkerhet, utan koll. För många av oss obehagligt.

Veckans tema handlar om förvirring, av olika slag. Det kan handla om att stå vid ett vägskäl där du inte vet vad någon av vägarna kommer att innebära, eller vart de leder mer än bort härifrån; det kan vara i glappet mellan att släppa en gammal identitet som du har vuxit ur och att bygga upp en identitet som den du är här och nu; när du tar de första stegen i att förändra ditt tänkande genom att byta gamla destruktiva tankar mot nya, positiva, konstruktiva, livsbejakande, DU-bejakande.

Det handlar om positiva förändringar, men de innebär förvirring. Ja, de måste till och med innebära förvirring. För hur skulle vi kunna hitta de nya svaren och de nya vägarna om vi inte utsatte oss för förvirringen som uppstår när vi lämnar det invanda?

Imorgon berättar JozzAn om den förvirring hon lever i just nu, och senare i veckan kommer jag att dela med mig lite av min resa genom förvirringen i att lämna ett liv av självdestruktivitet och skapa en frisk identitet, och avslutar med att berätta om förvirringens positiva effekter. Kanske kan vi alla omvärdera förvirringen så att vi vågar vara i den.

Inga kommentarer: