fredag 13 november 2009

"En mördare i mitt hem"

Tema: Möten - om att mötas
Redaktör och skribent: Josefine Eriksson

Vi möts och vi förändras. Det händer något inom oss då vi möter en annan människa och det är svårt att vara oberörd.

Jag tänker fortsätta med ännu ett boktips, nämligen "En mördare i mitt hem" av Ashley Smith. Berättelsen är en sann historia och skildrar ett dramatiskt samt omskakande möte som förändrar både berättaren och den person hon möter. Ett möte som går från att vara destruktivt till att bli konstruktivt.

Brian har skjutit ned tre personer i en domstol i Atlanta och är på flykt då han tar Ashley som gisslan i hennes hem. Genom att prata konstant och behålla lugnet närmar sig Ashley Brian mer och mer under de timmar som förflyter. De går från att vara mördare och gisslan till att vara två personer som kan respektera och förstå varandra. Ashleys liv är inte heller fläckfritt, hon kämpar mot sitt drogberoende och för att få tillbaka vårdnaden av sin dotter. Detta möte förändrar dem båda. Hon inser vad som är viktigt i hennes liv och Brian förstår att även han måste ta ansvar för sina handlingar och räcker självmant över sig till polisen efter sju timmar tillsammans med Ashely.

En berättelse som helt klart är läsvärd!

2 kommentarer:

Rebecca MW sa...

Det låter som en väldigt bra bok! Har Brian varit delaktig på något sätt i boken, eller är det helt och hållet Ashleys egen berättelse? Får man annars veta om Brian godkänt boken?

josefine sa...

Nej, man får bara del av Asleys perspektiv.