fredag 14 september 2012

Saker du kan göra i förebyggande syfte.

Skribent: Johanna Hildingsson
 Tema: Saker som får mig att må bättre
 Redaktör: Johanna Hildingsson


Förutom att göra saker du mår bra av är det även viktigt att ta hand om dig själv, varje dag, för att kunna må så bra som möjligt på lång sikt.

-- Se till att äta bra mat regelbundet och undvik mat som drar igång obehagliga känslor.

-- Äter du mediciner så se till att de tas enligt ordination. 

-- Undvik droger och alkohol då det lätt triggar igång negativa tankar och känslor – dagen-efter-ångest är inte heller kul. 

-- Sov ordentligt! Sov inte för lite och inte för mycket och försök skapa regelbundna sovvanor. Försök varva ner en stund innan läggdags, stäng av TV och dator och gör något som får dig att slappna av. Läs något som inte är ansträngande eller ger jobbiga känslor, lös ett korsord eller lyssna på avslappningsskivor.

-- Ha som mål att komma ut och röra på dig varje dag. Hellre en liten promenad kring kvarteret än ingen alls. Försök hitta en träningsform som du tycker är kul, motion gör att kroppen bildar ämnen som får dig att må bra. 

-- Gör saker du själv upplever som givande och som får dig att må bra. Kolla gärna på listan i förra inlägget på tips om du har svårt att komma på något.

Källa: weheartit.com
Har du något annat du brukar göra för att ta hand om dig själv? Hur gör du för att må bra? Skriv till shedo.blogg@gmail.com och berätta.

Inga kommentarer: